23. mars 2019

Og nå – Været!

Er det mulig å Spå Været? Tja – nå hevder ikke meteorologene helt å ha svaret, så da er vel neppe astrologene stort bedre. Under optimale forhold virker modellene, gir mening og er nyttige. Men så skjer det noe uventet. Og etter flere dager med tordenvær, kommer endelig værmeldingen krypende på banen og melder fare for lyn. Så blir alle varsel blir gitt med et viss forbehold. ‘Uttrykk for nedbør’, kan bety så mangt – men OK. Dagens værvarsel har blitt imponerende gode, og meteorologene er blitt svært dyktige. Kvantesprang har skjedd innen profesjonen, godt utstyrt med satellitter, som tjener som speil i taket, og gir bedre oversikt over brikkene rundt oss. Og meteorologene har blitt flinke til å tolke værbilder. De kan gi varsel etter kjente mønster. Og de første 2-3 dagene av en værvarsel er blitt rimelig sikre. Men så avtar sikkerheten, og hvordan de egentlig skulle være i stand til å lage en pålitelig langtidsvarsel, er egentlig et godt spørsmål. Utover våren blir det gradvis varmere, og utover høsten blir det gradvis kaldere. Statistikken tilsier det.

Problemet med astrologi er både lik og annerledes. Mens en harmonisk trigon mellom Solen og Jupiter (120°) kunne tyde høytrykk og pent vær, så sier det seg selv at været er ikke lik over hele verden. Men det ville hjelpe om man tilfeldigvis befant seg i et hjørne av kloden som samtidig kunne forvente et slikt værbilde på denne tid av året. Astrologisk er det enkelte tidspunkt som vurderes viktigere enn andre, som f.eks. vårjevndøgn, sommersolverv, høstjevndøgn og vinter. På disse øyeblikk er det tradisjonelt viktig å beregne et kart over planetenes posisjoner for å se hvilke kvaliteter, eller atmosfæriske forhold, synes å ligge i forgrunnen. Så kan man vel gruble et øyeblikk, om det er folk og fe som er beskrevet, om det er det politiske bildet, eller været – eller om alt henger sammen. Og om et personlig, indre uro, delvis kunne forklares ved et større ytre kaos i de tider vi levde i.

Tradisjonelt så har man ment, selv om kanskje er folketro, at været i større grad skiftet ved nymåne og fullmåne. Enkelte jordbrukere sverger ved det ennå, selv om det er mulig at man kanskje legger merke til ting på en annerledes og mer oppmerksom måte, når det samtidig oppstår med månen i en av sine faser. Lokale forhold vil alltid regjere. Selv om undertegnede mener å ha observert noen av de fuktigste regnskyll i Oslo-området, i historisk sammenheng, gjerne kom når Månen var plassert på horisontlinjen i Øst (ascendanten) i det samme øyeblikk som var tilskrevet en Fullmåne.

Det er ikke plass til å gå gjennom alle de detaljer som spiller inn her. Dette innlegget var kun skrevet av populære og generelle hensikter. Det er i alle fall ikke stedet for systematiserte undersøkelser. Vi kan lure og spekulere nå om godværet vil komme når Solen danner vinkel med Jupiter i midten av april, eller om vi skulle være uheldige og det bøtter ned i andre uke av juli når Solen er i opposisjon Saturn. All fornuft tilsier at det ikke blir slik. Det er ingen lokal relevans. Men i tråd med artikkelens hensikt, her er planetenes prinsipper og hva de tyder for været;

Sol – varm, tørr, tørkende, sol – ofte en klar himmel
Måne – fuktig, vått, skiftende, skyer – en smule kjølig
Merkur – vind, bris, skiftende vær, kjølig
Venus – mildt, moderat, mildt fuktig, behagelig
Mars – varm, tørr, brennende, stormfull
Jupiter – høytrykk, pent vær, varme, men ofte mye av det meste – følgene av et åpent vindu
Saturn – kald, kjølig, surt, skalke lukene når været slår feil – destruktiv
Uranus – vind, ustadig, skiftende, storm, lyn,elektrisitet, tornado-aktig
Neptun – mild, fuktig, dis, dugg, regn, tåke
Pluto – kulde, vind, ekstremt, lunefullt, storm

Innlegg av: Astrolog Andrew Bevan
På telefon: 21383826 #108

Astrologisk Tips

Tirsdag 23. april

Solen i 45° med Neptun er mild, men fuktig og porøs, og kan tåke ting til. Kontakt med fremmede verdener. Noen ganger optikk, proteser eller kjemiske løsninger. Neptun er en fintfølende planet, men sensitiv og skjør. Månen gjør en samstilling med lykkeplaneten Jupiter kl.13.45, og timene før er spesielt heldige for møter, investeringer og kjøp. Ettermiddag og kveld er bra for hobby og kreative aktiviteter. Men praktiske avtaler sporer av og blir ikke nødvendigvis som tenkt.

- Andrew Bevan

Abonner på vår nyhetsbrev og motta gratis horoskop og tips på e-post!

Våre Kunder Sier

Andrew Bevan en ener paa Astrologi i Norge. Anbefales !

Daniel North

Kjære Thorbjørn,

Tusen takk for fjernhealing, det var varmt, og ryggen er bra.

Toril

Våre veiledere

21383826 #105
21383826 #108
21383826 #102
21383826 #107