22. mars 2019

Fire asteroider; Ceres, Pallas, Juno, Vesta – og de er alle Kvinner!

Kan du forestille deg hvordan det var å leve for 250 år siden, og hvordan verdenen har endret seg frem til nå? Da tenker vi ikke bare på den generelle velferd, teknologi og kunnskap som vårt moderne samfunn bygger på, men også endringene innen kjønnsrolle mønster og på spørsmål om likestilling. Til og med innen astrologien; For 250 år siden var ikke en gang Uranus oppdaget, og hør på det; Merkur, Mars, Jupiter, Saturn, Neptun, Pluto. Solsystemet var og ble en ganske mannsdominert affære. Mens kvinnerollen har stort sett vært tilskrevet enten det å være objekter av glede (Venus), eller som emosjonelle værhaner (vær-høner, Månen), som helt og holdent var underlagt den kvinnelige menstruasjonssyklus.

Ceres – mor; Pallas – datter; Juno – kone; Vesta – søster. Det var etter at Uranus ble oppdaget, i årene 1801-1807, at disse fire unnvikende små damer ble oppdaget. Selv om det ikke ble forstått med en gang, kom de til å avlaste Månen og Venus som de enslige bærere av det flerfoldige feminine prinsipp, men som samtidig utilstrekkelig beskriver de mer subtile og delikate kvaliteter som tilhører det feminine. Astronomene som oppdaget dem, gav de navnene til fire store gudinner – og gudinner de er! Opplagt beskriver de fire sider av det feminine, og den kvinnelige rolle, som alltid har vært der, men som ikke alltid har vært like bevisstgjort og anerkjent i offentlig sammenheng; Kvinners ressursbevissthet, deres produktivitet, oppfinnsomhet, effektivitet, kapasitet til forpliktelse og nærende omsorg for livet.

Ceres – var den store jord-moderen. Hun holdt orden over jordbruket; over korn og husdyr i sær. Hun hadde en datter som hun elsket høyere enn noe annet, Persephone, som ble bortført av Pluto, underverdenens hersker. Og Ceres gav avkall på alt annet i søken etter hennes tapte datter.

Vesta – voktet den hellige flamme som brant i tempelet og på altrene i hjemmet. Hun har nesten ingen rolle i de hyppige og voldsomme greske myter, og det beskrives lite om henne annet enn det som knytter henne til plikt, dyd og renselse. Til tross for hennes nokså reserverte personlighet, hadde hun en viktig rolle i det greske trossystem. Alle måltider ble innledet og avsluttet med et offer til henne.

Pallas, Pallas Athene, eller Minerva (kjent ved forskjellige navn) var mer krigersk av natur, men forbundet med visdom og kløkt, og med håndverkene. Hun er kreditert å ha oppfunnet vevet, leirhjulet, rokkehjulet og håndarbeid, men ble også assosiert med navigasjon, jordbruk, og spesielt oliventreet. Selv om hun ofte deltok i krigshandlinger, ble hun betraktet som mindre aggressiv og blodtørstig enn Mars. Hun kjempet som regel for rettferdighet.

Juno, eller Hera (hennes greske navn), var kone av Zeus (Jupiter), og var sagt å være den eneste sanne ‘ekte’ kone på Olympus, etter å ha giftet seg med sin mann i åsyn av alle de andre gudene. Hun var brudens beskytterinne, av ekteskapet og den kvinnelige dyd. Hun beskyttet også over kvinnens ånd, på samme måte som mannen hadde hans geni og beskyttende ånd.

Disse asteroider, og små himmellegemer som de er, beveger seg i baner rundt Solen som ligger plassert mellom banene til Jupiter og Mars. Det er mulig å beregne deres posisjoner i det øyeblikket du ble født, og plassere de i ditt fødselsdiagram for å lære mer om din kvinnelige rolle og funksjon. Ikke minst å få plassert og få anerkjennelse for disse roller og dypere sider av deg selv, både hos deg selv og i samfunnet.

Astrologi er alltid et ypperlig redskap for å få kartlagt ditt indre landskap, men også for å fortelle deg noe om livets reise, og de spørsmål som du søker å besvare, og kabaler som du søker til å få til å gå opp, i løpet av denne opplevelsen. Opplevelser går ofte i syklus, og hvor kroppen husker, men så snart erfaringen er knekket og løst, kan selv vanskelig opplevelser anvendes til å tjene en høyere og mer meningsfull sak.

Inspirert av utdrag fra boken til Z.P.Dobyns og E.Bach, TIA Publ. 1977.
Oversatt og redigert: Astrolog Andrew Bevan
For Spåtjenester: 21383826 #108

Astrologisk Tips

Tirsdag 23. april

Solen i 45° med Neptun er mild, men fuktig og porøs, og kan tåke ting til. Kontakt med fremmede verdener. Noen ganger optikk, proteser eller kjemiske løsninger. Neptun er en fintfølende planet, men sensitiv og skjør. Månen gjør en samstilling med lykkeplaneten Jupiter kl.13.45, og timene før er spesielt heldige for møter, investeringer og kjøp. Ettermiddag og kveld er bra for hobby og kreative aktiviteter. Men praktiske avtaler sporer av og blir ikke nødvendigvis som tenkt.

- Andrew Bevan

Abonner på vår nyhetsbrev og motta gratis horoskop og tips på e-post!

Våre Kunder Sier

Andrew Bevan en ener paa Astrologi i Norge. Anbefales !

Daniel North

Kjære Thorbjørn,

Tusen takk for fjernhealing, det var varmt, og ryggen er bra.

Toril

Våre veiledere

21383826 #105
21383826 #108
21383826 #102
21383826 #107